Litauen

Litauen – det mest outforskade och det sydligaste av de tre baltiska länderna välkomnar dig med ett pulserande kulturliv, vacker natur och underbar arkitektur. Här är du alltid i händelsernas centrum i dubbel bemärkelse, Europas geografiska mittpunkt ligger nämligen alldeles utanför huvudstaden Vilnius. I Litauen har moderniseringen gått lite långsammare än i grannländerna, vilket gör landet till ett perfekt resmål för alla nyfikna. Gamla sedvänjor har fått leva kvar, och arvet från Sovjettiden märks fortfarande tydligt. I Litauen finns flera världsarv som t.ex. Vilnius gamla stadskärna och storhertigdömet Litauens medeltida huvudstad Kernavé, i den sydöstra delen av landet. Litauen går bra att besöka året om men är som allra bäst under sen vår och tidig höst, d.v.s. maj – september.

Boka din resa redan idag – läs mer om vårt reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Litauen – Lettland – Estland

Baltikums pärlor

8 dagar Vilnius Kaunas Riga Pärnu Tallinn

Följ med på en spännande rundresa till våra närmaste grannländer. Bara en dryg timmes flygresa från Stockholm väntar våra baltiska grannar på att berätta sin historia för oss. Vi startar i Litauen där vi bland annat besöker den vackra St Anna-kyrkan och Katedraltorget. Med buss tar vi oss ...

Pris från 13 950 SEK

Fakta om Litauen

Huvudstad
Vilnius
Folkmängd
Ca 2,9 miljoner
Språk
Litauiska
Valuta
Euro (EUR)
Elektricitet
Litauen har 230 volts strömstyrka och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
+1 timme
Religion
Kristendom
Pass och visum
Litauen tillhör Schengen-området och för att resa in i landet (som nordisk medborgare) krävs att man kan styrka sitt medborgarskap, vilket man kan göra med pass eller nationellt ID-kort (körkort räcker inte).
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Litauen.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 10-15 % i dricks vid restaurangbesök, sedan kan man gärna avrunda uppåt vid t.ex. taxiresor.
Mer fakta om Litauen

Ulricas resa till Sri Lanka

Jag landar i Colombo tidig morgon. Det är dags att återvända till Sri Lanka, 25 år efter mitt senaste besök här på den gröna ön. Under åren som gått sedan ...
Läs artikel
Ulricas resa till Sri Lanka