Lettland

Lettland ligger inklämt mellan sina baltiska grannar Estland och Litauen, med Östersjön i väst och Ryssland och Belarus i öst. Landet består till största delen av slättland, med en något mer kuperad terräng i öst. I den vackra naturen finner du stora skogsområden med ett oändligt antal sjöar och charmiga byar där det känns som om tiden stannat. Landets huvudstad Riga är en naturlig samlingspunkt för landets historia och kultur. Staden har moderniserats blixtsnabbt och idag möts du av en modern storstad med trendiga restauranger och spännande butiker. I de välbevarade äldre kvarteren ligger både domkyrkan, Rådhusplatsen och Svenskporten. Närheten till Östersjön ger Lettland ett fuktigt klimat vilket gör det som mest behagligt att besöka under maj-september.

Boka din resa redan idag – läs mer om vårt reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Lettland.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Lettland

Huvudstad
Riga
Folkmängd
Ca 2 miljoner
Språk
Lettiska
Valuta
Euro (EUR)
Elektricitet
Lettland har 230 volts strömstyrka och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
+1 timme
Religion
Kristendom
Pass och visum
Lettland tillhör Schengen-området och för att resa in i landet (som nordisk medborgare) krävs att man kan styrka sitt medborgarskap, vilket man kan göra med pass eller nationellt ID-kort (körkort räcker inte).
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Lettland.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 5-10 % i dricks vid restaurangbesök, sedan kan man gärna avrunda uppåt vid t.ex. taxiresor.
Mer fakta om Lettland