Kenya

I hjärtat av Östafrika ligger vackra Kenya. Här har man funnit några av världens äldsta spår av mänsklig aktivitet. Våra förfäder hade god smak – än idag bjuder landet på upplevelser utöver det vanliga. Huvudstaden Nairobi bjuder på sprudlande storstadspuls och längs kusten vid Indiska oceanen paradisiska stränder ut sig, perfekt för soltörstande nordbor som vill vila ut lite innan hemresan. Men Kenya har så otroligt mycket mer att erbjuda än bara storstadspuls och stränder. Här väntar dig några av världens mest unika naturupplevelser. Oförglömliga minnen skapas när du möter savannens storvilt där mänsklighetens vagga en gång i tiden stod. Det vackra landskapet befolkas av en mängd etniska grupper så var förberedd på många minnesvärda möten. Kort sagt, kontrastrika Kenya bjuder på en enorm bredd av upplevelser – här finns något för alla smaker!

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Kenya.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Kenya

Huvudstad
Nairobi
Folkmängd
Ca 50 miljoner
Språk
Swahili och engelska
Valuta
Kenyansk shilling (KES)
Elektricitet
Kenya har 240 volts strömstyrka och adapter behövs då uttagen är av engelsk typ.
Tid
+2 timmar (+1 timme på sommaren)
Religion
Kristendom och islam
Pass och visum
Visum och giltigt pass som svenska medborgare behövs. För övriga nationaliteter, kontakta Kenyas ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Kenya, men vi rekommenderar att ta kontakt med en vaccinationscentral för professionell rådgivning inför resan.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 10% i dricks speciellt vid restaurangbesök när man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Kenya