Grönland

Grönland – världens största ö – är en drömdestination för många. 80% av ön är täckt av inlandsis, men den isfria delen är ändå nästan lika stor som Sverige, och här finns massor att upptäcka! Upplev ögonblicket då glaciärerna kalvar isberg i fjordarna, i samma fjordar kan du också se havets giganter, knölvalarna, på nära håll Passa också på att beundra myskoxarna som betar i det unika landskapet. Mötet med inuiterna ger oförglömliga kulturupplevelser.

På 980-talet grundlade isländska vikingar den första nordiska bosättningen på Grönland och några av de bäst bevarade lämningarna från vikingatiden finns idag här. Upplev Grönland när det är som bäst, under sommaren går solen aldrig ner norr om Polcirkeln. Du kan också resa dit på vintermånaderna för att spana efter norrsken, som då är relativt vanligt förekommande. Skräddarsy din resa med oss och inspireras av vårt färdiga förslag Grönland med segelbåt. Denna resa genomförs dock enbart sommartid.

När du bokar en resa med oss har du alltid 10 dagars öppet köp och du omfattas alltid av resegarantin. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang gör att du kan känna dig trygg när du bokar resa till Grönland med oss.

Boka din resa redan idag – läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Grönland

Grönland - Inuiternas land LIGHT

6 dagar Ilulissat

Upplev världens största ö! Grönland lockar med häpnadsväckande natur där isfyllda fjordar och mäktiga glaciärer dominerar landskapet. Se med egna ögon isbergen kalva från inlandsisen i naturvärldsarvet Ilulissatfjorden, åk hundspann över den arktiska tundran, se norrskenet där det är som allra ...

Pris från 24 950 SEK

Fakta om Grönland

Huvudstad
Nuuk (Godthåb)
Folkmängd
Ca 56 000
Språk
Grönländska
Valuta
Dansk krona (DKK)
Elektricitet
Grönland har 230 volts strömstyrka, ingen adapter behövs.
Tid
Grönland har tre tidszoner. Huvudstaden Nuuk ligger i tidszon UTC-2, vilket innebär 4 timmar efter Sverige.
Religion
Kristendom
Pass och visum
Visum för svenska medborgare behövs inte, man får stanna i Grönland i 90 dagar utan visum. För övriga nationaliteter, kontakta Grönlands ambassad.
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Grönland, men se över ditt grundskydd.
Dricks
Dricks ingår i priserna på restauranger, men det är förstås uppskattat att lämna extra dricks när man är nöjd med servicen.
Mer fakta om Grönland