Grönland

Grönland – världens största ö – är en drömdestination för många. 80% av ön är täckt av inlandsis, men den isfria delen är ändå nästan lika stor som Sverige, och här finns massor att upptäcka! Upplev ögonblicket då glaciärerna kalvar isberg i fjordarna, i samma fjordar kan du också se havets giganter, knölvalarna, på nära håll Passa också på att beundra myskoxarna som betar i det unika landskapet. Mötet med inuiterna ger oförglömliga kulturupplevelser.

På 980-talet grundlade isländska vikingar den första nordiska bosättningen på Grönland och några av de bäst bevarade lämningarna från vikingatiden finns idag här. Upplev Grönland när det är som bäst, under sommaren går solen aldrig ner norr om Polcirkeln. Du kan också resa dit på vintermånaderna för att spana efter norrsken, som då är relativt vanligt förekommande. Skräddarsy din resa med oss och inspireras av vårt färdiga förslag Grönland med segelbåt. Denna resa genomförs dock enbart sommartid.

När du bokar en resa med oss har du alltid 10 dagars öppet köp och du omfattas alltid av resegarantin. Det, tillsammans med ett stort personligt engagemang gör att du kan känna dig trygg när du bokar resa till Grönland med oss.

Boka din resa redan idag – läs mer om våra reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Island – Grönland

Grönland med segelbåt

11 dagar Reykjavik Ittoqqortoormiit Scoresby Sund Harefjord Jyttes Havn

Upptäck magiska Grönland och segla runt bland häftiga fjordar. Ni tar er fram med segelbåt avskilda från omvärlden, omgivna av mäktiga granitklippor, isberg och små inuitsamhällen. Ni stannar till i samhället Ittoqqortoormiit, utforskar vildmarken vid Harefjord när ni letar efter myskoxar och ...

Res när du vill

Ulricas resa till Sri Lanka

Jag landar i Colombo tidig morgon. Det är dags att återvända till Sri Lanka, 25 år efter mitt senaste besök här på den gröna ön. Under åren som gått sedan ...
Läs artikel
Ulricas resa till Sri Lanka