Estland

Estland

Estland är ett av Europas minst tätbefolkade länder. Över 50 % av ytan består av skog. I byarna på landsbygden lever gamla traditioner och sedvänjor kvar. Längs Östersjökusten ligger pittoreska badorter och i skärgården utanför finns fler än 2000 öar. Huvudstaden Tallinn är en av norra Europas bäst bevarade medeltida städer och staden har en självklar plats på Unescos världsarvslista. Samtidigt är Tallinn idag en spännande modern storstad med såväl prisvärd shopping som ett spännande och livligt nattliv.

Estland är en åretrunt-destination, men är kanske som allra trevligast mellan maj – september.

Boka din resa redan idag – läs mer om vårt reseförslag här nedan eller kontakta oss direkt.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Just nu har vi inga tillgängliga resor till Estland.

Boknings­förfrågan

  • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Fakta om Estland

Huvudstad
Tallinn
Folkmängd
Ca 1,3 miljoner
Språk
Estniska
Valuta
Euro (EUR)
Elektricitet
Estland har 230 volts spänning och samma typ av eluttag som Sverige, ingen adapter behövs.
Tid
+1 timme
Religion
Kristendom
Pass och visum
Estland tillhör Schengen-området och för att resa in i landet (som nordisk medborgare) krävs att man kan styrka sitt medborgarskap, vilket man kan göra med pass eller nationellt ID-kort (körkort räcker inte).
Vaccination
Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Estland.
Dricks
Det är vanligt att man lämnar ungefär 10 % i dricks vid restaurangbesök, sedan kan man gärna avrunda uppåt vid t.ex. taxiresor.
Mer fakta om Estland

Balkans bästa

Man kan inte annat än älska Balkan! Så nära, men samtidigt så nervkittlande annorlunda. Namnet Balkan kommer från turkiskan och betyder ”skogsbeklädda ...
Läs artikel
Balkans bästa