Idag har vi en helt ledig dag i Hanoi. Vi rekommenderar ett besök på Hanois etnologiska museum. Museet anses av många vara det bästa i hela Vietnam. Här kan man lära sig mer om de olika etniska grupper som lever i Vietnam, från norr till söder. Museet arbetar kulturbevarande och belyser bland annat hur man bor och lever, hantverkskunnande och religion. Under vår resa kommer vi att få stifta bekantskap med flera av dessa minoritetsgrupper. På eftermiddagen kan du boka en kulinarisk upplevelse som tillval – en matvandring i gamla stan. Läs mer nedan.
På denna matvandring kommer ni få en fin inblick i den vietnamesiska matkulturen, samtidigt som ni får lära er mer om vanliga ingredienser och historiska bakgrunder till de populära rätterna. Ni äter medan ni går, provar säsongens frukter och provar ett välsmakande franskinspirerat mellanmål från ett gatustånd. När ni går genom labyrinten av livliga gator som utgör Hanois gamla kvarter, frestar ni era smaklökar med berömda Hanoi-rätter som Bun Cha, Banh Cuon på lokala små hak. Nästa stopp görs vid en grill där ni sätter er ned med lokalbefolkningen och provar olika kött-, grönsaks- och brödspecialiteter som grillas över glödande kol för extra smak. När det sedan är dags för efterrätt gör ni som lokalbefolkningen och äter färsk frukt serverad i en kopp och toppad med krossad is och kondenserad mjölk – denna specialitet får ni verkligen inte missa! För det sista stoppet på matvandringen tar er guide med er till en av Hanois bäst bevarade hemligheter; en gömd gatumatrestaurang för att smaka på vietnamesiskt risvin och berömt äggkaffe.