Sydafrika

Storslagna Sydafrika

Kapstaden Johannesburg Pilanesberg nationalpark
11 dagar Gruppresa med 12–25 resenärer

Upptäck Sydafrikas stora kontraster och blandning av storslagna naturreservat, vilda djur och pittoreska vingårdar. Resan inleds i Kapstaden med utsikt från Taffelberget och den vackra turen längs Kaphalvön. Naturligtvis stannar vi vid Boulders Beach och ser de söta pingvinerna. I Johannesburg lär vi oss mer om landets dramatiska historia på Apartheid Museum, innan vi beger oss till Pilanesbergsparken där vi får chans att möta ”The Big Five”: elefant, buffel, leopard, lejon och noshörning. En båtutflykt till fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i nära två årtionden liksom vinprovningar i Sydafrikas berömda vindistrikt kan bokas som tillval.

QUIZ: Vad kan du om Sydafrika?

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Boka Storslagna Sydafrika

Alla avgångar

Turkish Airlines från Köpenhamn
26 okt 2022 5 nov 2022
32 450 SEK
Turkish Airlines från Stockholm
26 okt 2022 5 nov 2022
32 450 SEK
Turkish Airlines från Köpenhamn
24 feb 2023 6 mars 2023
32 450 SEK
Turkish Airlines från Stockholm
24 feb 2023 6 mars 2023
32 450 SEK

Vill du lägga till dagar för denna resa?
Denna resa kan ändras för att passa dina önskemål. Kontakta oss

Antal passagerare, kampanjkoder etc läggs till i nästa steg. Läs våra resesvillkor

Dagsprogram

Ladda ned reseprogram

Resan inkluderar

Resans längd

11 dagar

Gruppstorlek

12–25 resenärer

Klimatkompenserat flyg

Ekonomiklass till Kapstaden och hem från Johannesburg

Hotell

Åtta nätter med del i dubbelrum på hotell/boende av god standard (enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam)

Svensktalande guide
Fullständigt program

Inkl. samtliga entréavgifter

Jeepsafari

Engelsktalande rangers

Måltider

Frukost alla dagar samt nio ytterligare måltider, exkl. måltidsdryck

Alla transporter

Enligt program

Dricks

Till guider, rangers, bagagebärare och chaufförer

Flygskatter

Inkl. statlig miljöskatt och säkerhetsavgifter

Viktig information

Från 590 SEK för Robben Island tillval

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Sydafrika erbjuder vi tre spännande tillvalspaket. Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige senast 30 dagar innan avresa.

DAG 4. Halvdagsutflykt till Robben Island

De som önskar kan boka en halvdagsutflykt till världsarvet Robben Island, den ökända fängelseön där många svarta och färgade apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar under flera årtionden. Båtresan från Waterfront tar ca 45 minuter och kan vara något gropig beroende på väder. Vid ankomsten till ön delas vi in i bussar med engelsktalande guider som tar oss med på en lärorik tur runt ön, innan vi besöker själva fängelset, som guidas av före detta fångar. Öns ohyggliga historia är i dag en viktig del av det moderna Sydafrika. Tillvalet inkluderar transport till Waterfront, båtresa och inträde. Transport från Waterfront till hotellet kan ordnas mot en extra kostnad, men de flesta föredrar att stanna kvar i Waterfront och ta sig hem med taxi. Inget minimiantal krävs.

Pris per person: från 620:-

DAG 5. Heldagsutflykt till Sydafrikas vindistrikt

Följ med på heldagsutflykt till de natursköna områdena utanför Kapstaden där vi hittar Sydafrikas berömda vindistrikt. Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen, de vanligaste druvorna är Chenin Blanc och Cabernet Sauvignon. En rundtur bland vingårdar med provsmakningar och lunch förgyller dagen. På en av gårdarna får vi en äkta sabrage-upplevelse, då man öppnar flaskan med hjälp en sabel istället för med en traditionell korskruv. Under dagen finns det tid att inhandla viner eller annat gott som kan finnas på vingårdarna. Lunch ingår i utflykten. Priset är baserat på minst 10 deltagare.

Pris per person: från 1050:-

DAG 6. Heldagsutflykt till Langa kåkstad

En ny dag som berör. Vi besöker Langa kåkstad, en så kallad ”Township”, där vi får se hur vanliga människor lever och försöker få sin vardag att fungera, långt ner på samhällsstegen. Dessa stadsdelar skapades av apartheidregimen i Sydafrika för den icke-vita delen av befolkningen. Vi träffar barn och vuxna och lär oss om olika pågående projekt i syfte att underlätta livet för kåkstadens boende. Dagens besök är viktigt för att ge oss en inblick och förståelse i hur en stor del av Sydafrikas befolkning lever.

En lokalproducerad lunch (ej dryck) med traditionell mat från Mandelas eget folk, Xhosa-folket, ingår i besöket. Om ni väljer att boka detta tillval så stödjer ni även organisationen A Reaching Hand med 200 sek. Priset är baserat på minst tio deltagare.

 

Pris per person: från 980:-

Hotell

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Sagt om resan

Sydafrikaresan rekommenderar vi, den är varierande och verkligen upplevelserik.
– Claes o Pirkko
En fantastisk upplevelse på många sätt. Professionella guider och reseledare, mycket att se och göra, underbar mat och goda viner. Lagom stor grupp. Vi är jättenöjda! - Sydafrika 26/12-5/1
– Mats och Lena
Fantastiskt kunnig guide! Välplanerad och en mycket bra resa. Kommer att se tillbaka på resan med värme och ett leende.
– Britta Svensson
En helt fantastisk resa, bra sammansättning och innehåll! Vi har fått så många fina minnen av alla vackra platser vi besökt, den spännande safarin vi åkt på och alla fina djur vi fått se på denna resa! En magisk resa som vi varmt rekommenderar! - Storslagna Sydafrika 26/2-8/3 2017
– Marie & Ronny
Resan motsvarade med råge våra högt ställda förväntningar!
– Malcom Lilliehöök och Agneta Bredberg