Sverige

Färgsprakande upplevelser i Abisko med SvD Accent

Abisko
6 dagar Partnerresa

Följ med på en oförglömlig resa till Abisko och upplev den arktiska fjällmiljön under polarhimlens vackra ljusföreställningar. Här väntar pastellfärgade himlavalv, en fantastisk stjärnhimmel och goda chanser att få uppleva norrskenet dansande på himlen över dig. Turen med lift upp till STF Aurora Sky Station är en given höjdpunkt under vår Abiskovistelse, där du får en chans att se norrskenet från 900 meters höjd med en panoramavy av Abiskodalen. Abisko är en av världens absolut bästa platser för att uppleva norrsken och kallas för ”det blå hålet” i folkmun, då platsen ofta har vackert väder när omkringliggande orter har mulet. Dagtid ger polarljuset med sitt blåa skimmer, gott om ljus för att under några timmar aktivera sig ute på fjället. Vi upptäcker Abisko nationalpark både med turskidor och snöskor på fötterna, och lär oss mer om norrskenet, närområdet, den samiska kulturen och djurlivet. Givetvis ges även gott om tid för avkoppling och egen tid. Njut av sprakande brasa och välsmakande 3-rätters middagar på STF Abisko Turiststation som är basen för hela vår vistelse.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Boka Färgsprakande upplevelser i Abisko med SvD Accent

Alla avgångar

från Stockholm
7 feb 2021 12 feb 2021
Få platser kvar
15 950 SEK

Vill du lägga till dagar för denna resa?
Denna resa kan ändras för att passa dina önskemål. Kontakta oss

Antal passagerare, kampanjkoder etc läggs till i nästa steg. Läs våra resesvillkor

Höjdpunkter

Dagsprogram

Ladda ned reseprogram

Resan inkluderar

Resans längd

6 dagar

Tåg

Nattåg Stockholm – Abisko t/r i delad tvåbäddskupé. Kontakta oss för pris och tillgänglighet om singelkupé önskas ombord på tåget

Hotell

Tre nätter med del i twin room superior alternativt eget enkelrum (mot tillägg)

Svensktalande guide

Guide från Lotus Travel under hela resan

Måltider

Helpension från lunch ankomstdagen till lunch avresedagen, med trerätters middag i restaurang Kungsleden alla kvällar, exklusive måltidsdryck

STF Aurora Sky Station

Kvällstur till STF Aurora Sky Station med guide, linbanebiljett tur & retur och lån av varma kläder

Snöskor

Lån av snöskor och stavar dag 3

Guidad skidtur

Guidad skidtur och lån av skidutrustning dag 4

Viktig information

Ingår ej i resans pris:

  • Måltider under tågresan
  • Måltidsdryck under hela resan

Tillval:

Enkelrum: 3 400 sek inklusive egen kupé på tågresan, tur och retur.

Kontakta oss om du endast önskar boka eget rum, men kan dela tågkupé så gör vi ett avdrag på  -2 600 sek.

 

Tillvalspaket

Fotokurs dag 3

Fototur i Abisko Nationalpark (Inkluderar lån av kamera, stativ, ryggsäck, varm overall, pannlampa, varm dryck, guidning och cirka tre timmars sökande efter och fotografering av norrsken).

OBS:
Abisko är en av världens bästa platser för att se norrsken, och chansen är mycket stor att du under din vistelse kommer att få uppleva det omtalade norrskenet. Vi kan dock inte lämna någon garanti för att du kommer att få se norrsken. Om STF Aurora Sky Station måste stängas ur säkerhetssynpunkt, exempelvis vid extremt väder, ersätts den turen med ett speciellt framtaget stormprogram – Aurora Lounge.

Observera att fotokursen endast är bokningsbar för resan i februari.

Pris per person: 1195 kr

Hotell

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.