Peru

Det bästa av Peru

Lima Písac Machu Picchu Cusco Puno Arequipa
14 dagar Partnerresa

Följ med på denna rundresa där vi får se Peru i all dess mångfald och prakt. Höjdpunkterna på resan inkluderar det mytomspunna Machu Picchu samt historiska och arkeologiska platser i Lima, Cusco och Arequipa. Vi åker också ut på en båttur på Titicacasjön och möter lokalbefolkningen på de små öarna. Vill man förlänga resan kan man lägga till några dagar i Amazonas regnskog.

Denna resa genomförs i samarbete med Kenzan Tours.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Boka Det bästa av Peru

Alla avgångar

KLM från Stockholm
3 nov 2020 16 nov 2020
Få platser kvar
28 500 SEK

Vill du lägga till dagar för denna resa?
Denna resa kan ändras för att passa dina önskemål. Kontakta oss

Antal passagerare, kampanjkoder etc läggs till i nästa steg. Läs våra resesvillkor

Dagsprogram

Ladda ned reseprogram

Resan inkluderar

Resans längd

14 dagar

Gruppstorlek

10-25 resenärer

Internationellt flyg

I ekonomiklass Stockholm – Lima tur och retur

Inrikesflyg

Cusco – Lima och Lima – Arequipa

Hotell

Tolv nätter med del i dubbelrum på hotell av enkel standard (enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam)

Svensktalande guide
Fullständigt program

Inkl. samtliga entréavgifter

Måltider

Frukost alla dagar, övriga måltider enligt program

Alla transporter

Enligt program

Flygskatter

Viktig information

I priset ingår ej: Dricks till guider och chaufförer

Enkelrumstillägg: 3 900 SEK

Priset avser resa från Stockholm/Arlanda. Pristillägg kan tillkomma för avresa från andra orter beroende på tillgänglighet och flygpris. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer på resan finns några spännande tillvalspaket att boka. Tillvalspaketen måste bokas innan avresa.
Priserna är baserade på boende med del i dubbelrum. Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam.

Dag 2 och 3: Paracas med Ballestasöarna och flyg över Nascalinjerna

Dag 2:

På eftermiddagen åker vi söderut längs kusten mot den lilla fiskebyn Paracas, Resan tar cirka fyra timmar. Längs vägen passerar vi ökenlandskap, isolerade sandstränder och flera odlingar. Vid ankomsten checkar vi in på hotellet.

Måltider: frukost.

Dag 3:

Efter frukosten går vi till hamnen där vi tar en motorbåt till  Ballestasöarna. På vägen dit får vi se Milenarium Candelabra, en stor geoglyffigur i form av en ljusstake som är uthuggen ur sandsten. Ballestasöarna är en naturlig hemvist för sjölejon, de utrotningshotade Humboldt-pingvinerna och många sorters sjöfåglar. I dessa lugna vatten kan man ibland även skymta delfiner.

Efter båtturen åker vi till Pisco flygplats nära Paracas och flyger  söderut mot Nasca. Flygplanstypen är Cessna Gran Caravan med tolv sittplatser, alla med fönsterplats (Aerodiana). När vi når Nasca kommer vi att flyga på låg höjd över slätterna för att se de mystiska Nascalinjerna. Denna samling gåtfulla geoglyfer och raka linjer etsades in i öknen omkring år 600 e.kr. Vi kommer att ha en fantastisk utsikt över landskapet och de djurformade geoglyferna, varav några är mellan 400 och 500 meter långa.

Efter våra spännande utflykter åker vi till strandpromenaden i Paracas där det finns möjlighet att äta lunch på någon av de många fiskrestaurangerna. Lunchen startas traditionsenligt av en Pisco Sour, en drinkdelikatess innehållande Pisco, lime, och äggvita. Efter lunchen återvänder vi till Lima dit vi ankommer på kvällen.

Måltider: frukost.

Pris per person: 4900 SEK

Dag 10 och 11: Colca Canyon

Dag 10:

Vi reser västerut till byn Yanque i Colcadalen. Bergstopparna i detta område ligger på mellan 5 000 och 6 000 m ö.h., och under resan kan vi njuta av en hänförande panoramautsikt över Andernas slätter som kallas Altiplano. Längs vägen kan vi bland annat se lamadjur, alpackor och olika arter av fåglar. I Yanque checkar vi in på vårt hotell där vi bland annat kan koppla av i deras terapeutiska heta utomhusbad eller få en behandling på hotellets spa.

Måltider: frukost.

Dag 11:

Tidigt på morgonen åker vi till Mirador del Condor som är en utkikspunkt för skådning av kondorer i Colca Canyon. Från denna utkikspunkt kan vi beskåda de mäktiga kondorernas jakt på byte i den djupa ravinen. Efter denna spektakulära upplevelse äter vi lunch och reser sedan med vår buss till Arequipa, även kallad ”Staden med den eviga våren”, på grund av sina soliga och varma dagar och svala kvällar.

Måltider: frukost.

Pris per person: 2700 SEK

Förlängning av resan till Amazonas regnskog

Du som vill utforska Amazonas regnskog kan förlänga resan med tre nätter på en ekolodge och nedanstående program.

Dag 13:
Tidigt flyg från Arequipa via Lima till djungelstaden Iquitos. Transfer till hamnen varifrån ni åker båt 40 kilometer utmed Amazonfloden till Ceiba Tops Lodge. Där blir våra rum med AC och privata badrum vårt hem i regnskogen för några dagar.

Vi får en eftermiddagsvandring i den vackra primära regnskogen kring lodgen som innehåller många stora träd, bland annat Ceiba som också gett sitt namn till lodgen. Efter middagen tar vi en kort promenad till en liten sjö där man på natten kan se kajmaner. Där kan vi också hitta några av de insekter och grodor som ger ifrån sig den kakofoni av ljud som börjar efter mörkrets inbrott.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 14: 
Tidig morgonexpedition för fågelskådning. Efter frukost åker vi båt utmed Amazonfloden och försöker få syn på de rosa delfinerna, typiska för denna del av floden. Vi kommer också att besöka ursprungsbefolkningen i samhället Yagua.  Vår guide berättar om den lokala kulturen i Yagua, hur den påverkades av européernas ankomst och hur den har förändrats med tiden. Vi får möjlighet att se några av de lokala hantverken, och vi kommer även att få en demonstration av de blåsvapen som några av yaguas fortfarande använder för jakt.

Eftermiddagsutflykt till närliggande staden Indiana. Ursprungligen var Indiana en franciskansk missionsstation, men numera har staden vuxit till ett stort samhälle med sin egen marknad, skola och sjukhus. Efter middagen vid lodgen kan vi med lite tur få njuta av lokal flöjt- eller gitarrmusik i baren El Tucan. Guiderna är också alltid redo att berätta några av Amazonas många legender.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: 
Fågelskådning tidigt på morgonen. Efteråt gör vi en expedition till Monkey Island, ett privat reservat där det finns flera skyddade arter av tropiska apor som små tamariner, saki, titi och stora ullapor. Senare försöker vi oss på att fiska piraya. På eftermiddagen besöker vi en liten flodby för att få se deras enkla sätt att leva helt beroende av Amazonfloden.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 16:
På morgonen finns möjlighet att vandra i den omkringliggande djungeln eller ta ett dopp i poolen. Efter frukosten åker vi båt tillbaka till Iquitos och flygfältet för att flyga till Lima och vidare hem.

Måltider: frukost.

Pris per person: 6900 SEK

Hotell

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.