Grönland

Grönland – Inuiternas land LIGHT

Ilulissat
6 dagar Gruppresa med 12-20 resenärer

Upplev världens största ö! Grönland lockar med häpnadsväckande natur där isfyllda fjordar och mäktiga glaciärer dominerar landskapet. Se med egna ögon isbergen kalva från inlandsisen i naturvärldsarvet Ilulissatfjorden, åk hundspann över den arktiska tundran, se norrskenet där det är som allra vackrast – och sist men inte minst, lär känna de gästfria inuiterna och deras unika kultur.

QUIZ: Vad kan du om Grönland?

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Boka Grönland – Inuiternas land LIGHT

Alla avgångar

Air Greenland från Köpenhamn
3 apr 2023 8 apr 2023
24 950 SEK

Vill du lägga till dagar för denna resa?
Denna resa kan ändras för att passa dina önskemål. Kontakta oss

Antal passagerare, kampanjkoder etc läggs till i nästa steg. Läs våra resesvillkor

Dagsprogram

Ladda ned reseprogram

Resan inkluderar

Resans längd

6 dagar

Gruppstorlek

12-20 resenärer

Klimatkompenserat flyg

Ekonomiklass Köpenhamn – Ilulissat t/r via Kangerlussuaq

Hotell

Fem nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).

Engelsktalande guide
Fullständigt program

Inkl. samtliga entréavgifter

Måltider

Frukost på hotellet samt ytterligare två måltider exklusive måltidsdryck

Alla transporter

Enligt program

Flygskatter

Inkl. statlig miljöskatt och säkerhetsavgifter

Viktig information

OBS: På Grönland är det inte ovanligt att man saknar avlopp, därför får man vara förberedd att det på vissa platser under resan endast finns torrklosett att tillgå.

Hyra av varmfodrad jacka och byxor: 450 kr per person.

Hyra av stövlar: 120 kr per person.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer erbjuder vi ett flertal spännande tillvalspaket.

Dag 3 - Spännande norrskensjakt

På kvällen samlas vi och åker en bit utanför Ilulissat för en norrskensjakt tillsammans med en guide som berättar mer om fenomenet. Det mäktiga naturliga skådespelet aurora borealis är vanligt förekommande på Grönland, så chanserna att få se det är stora. OBS, tillvalet kan ske en annan kväll om väderförhållandena ser bättre ut då.

Pris per person: 600 kr

Dag 5 - Helikoptertur över Ilulissatglaciären

Ilulissatglaciären är den mest produktiva glaciären, inte bara på Grönland, utan på norra halvklotet. Glaciären är sju kilometer bred och mer än en kilometer brant. Den producerar 43 miljoner ton is och rör sig cirka 50 meter om dagen. Det är en fantastisk syn att se denna oändliga mängd is och uppleva naturens enorma kraft. Helikoptern lyfter från Ilulissat flygplats och flyger så lågt som säkerheten tillåter, korsar kullar, sjöar och isfjordar. Vi landar och får i en halvtimme njuta av storheten i den underbara naturen som omger oss. Vi flyger sedan över glaciärkanten och isbergen i isfjorden på resan tillbaka till Ilulissat.

Pris per person: 7100 kr

Dag 5 - Snöskotertur 3 timmar

Upplev Ilulissats omnejd på en tre timmar lång snöskoterutflykt. Vi börjar med en säkerhetsgenomgång med vår guide, sedan delas vi in i par och blir tilldelade snöskotrar. Vår guide leder vägen och vi andra åker efter, vi korsar frysta sjöar och berg med fantastisk utsikt över Ilulissat isfjord. Om väderförhållandena är goda har vi även möjlighet att se inlandsisen.

Pris per person: 3000 kr

Dag 5 - Ilulissat Museum

Ilulissat är polaräventyraren Knud Rasmussens födelseort och huset han föddes i är numera ett välbesökt museum. Här får du en inblick i lokalhistoria och inte minst det berömda arktiska livet och många expeditioner. Dyk in i historien om expeditioner, natur och kultur, presenterad genom bilder, former, konfigurationer och filmer. Museet är centrerat på tre permanenta utställningar: Staden och byn Knud Rasmussens historia och arktiska expeditioner, Sermermiut – den stora bosättningen vid isfjorden.

Pris per person: 150 kr

Hotell

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.