Georgien

Georgien med Erbjudanden

Tbilisi
5 dagar Partnerresa

Tillsammans med vår mycket uppskattade svenska guide Magnus Carlsson reser vi till Georgien – detta spännande resmål, som är både nära och fjärran. Genom sitt läge mitt emellan Europa och Mellanöstern har landet välsignats med en otroligt omväxlande kultur och mat. Landet erbjuder Unescoskyddade kyrkor, god mat och vackra vyer. I pittoreska Tbilisi är vi med på en guidad tur bland vackra hus, kullersten och mysiga uteserveringar. Vi åker på en dagsutflykt till världsarvsstaden Mtskheta och vi besöker även en vingård där vi får vara med på en vinprovning. Det sägs att Georgien är vinets ursprungsland, världens första vin tillverkades här för ca 8 000 år sedan. Följ med på denna innehållsrika resa, som är speciellt framtagen för Erbjudanden. Georgien – ett sådant litet land men ändå en enorm variation.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.

Boka Georgien med Erbjudanden

För närvarande finns inga avgångar tillgängliga

  • Gör en bokningsförfrågan
    • Efter att förfrågan är skickad kontaktar vi dig med pris och förslag på reseupplägg. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar, eller om du vill ändra något i bokningsförfrågan.

Höjdpunkter

Dagsprogram

Ladda ned reseprogram

Resan inkluderar

Resans längd

5 dagar

Klimatkompenserat flyg

i ekonomiklass Tbilisi tur och retur

Hotell

Fyra nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard, varav en natt vid ankomst

Svensktalande guide
Fullständigt program

inkl. samtliga entréavgifter

Måltider

Frukost alla dagar och två måltider enligt program

Alla transporter

Enligt program

Flygskatter

(inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter

Viktig information

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 1 250 SEK
Avbeställningsskydd: ERV 6 % per person (bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften på 2500 kr per person och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg)

ERV Semesterförsäkring: mot förfrågan, priset baseras på ålder.

Tillvalspaket

Heldagsutflykt till Kazbegi

Efter frukost åker vi norrut mot Kaukasusbergen längs den georgiska militärvägen, en historisk väg som löper mellan Tbilisi och Ryssland. Detta är en väldigt vacker vägsträcka och vi njuter av vyerna medan vi färdas genom det bergiga landskapet. Vi gör ett stopp vid Ananuri, en fästning som är vackert belägen på en kulle precis vid den turkosfärgade Jinvalireservoaren. Vi åker på en jeepfärd då vi tar oss uppför berget till en kyrka, och när vi nått toppen belönas vi med ännu en vidunderlig utsikt över byn som nu breder ut sig i dalen under oss. Om vädret är fint kan vi få en glimt av en av de högst belägna glaciärerna i Europa. Mt. Kazbegi. Vi fortsätter sedan norrut till Kazbegi, eller Stepantsminda som det numera heter. Staden är kanske mest känt för den lilla ortodoxa kyrkan Tsminda Sameba som står ensam på en bergstopp. Gemensam lunch ingår, vi äter khinkali en slags Georgisk dumpling med olika fyllningar. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Tbilisi. Det krävs minst 10 anmälda resenärer.

Pris per person: ca 750:-

Hotell

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.