Häpnadsväckande huvudstad

Seoul är en av Asiens mest intressanta metropoler just nu. Staden är mitt inne i sin kanske allra mest spännande utvecklingsfas – och utvecklingen går med blixtfart, så vänta för all del inte för länge med ditt besök. I skrivande stund finns här en alldeles enastående blandning av gammalt och nytt. Hypermoderna stadsdelar växer upp som små öar i den enorma staden där gammal bebyggelse fortfarande finns kvar och traditionerna står starkt. Använd ett av världens bästa tunnelbanesystem för att uppleva stadens olika ansikten. Stig in i framtiden i det fashionabla Gangnamdistriktet. Ta sedan tunnelbanan ett par stationer, och vips så har staden helt bytt karaktär. Här möts du istället av anrika matmarknader och tempel. Kanske passar du också på att bli spådd innan du tar tunnelbanan tillbaka till hotellet för att byta om innan middagen på någon av Seouls alla Michelinrestauranger.

Magisk mat

Koreansk mat är så mycket mer än bara bibimbap och bulgogi! Här finns något för alla smaker. Man får bara inte missa att besöka en traditionell matmarknad. Dessa spännande marknader finns överallt, även i de mest moderna stadsdelarna. Strosa runt bland stånden och peka på det du vill ha – det kostar nästan ingenting!

Efter att ha fascinerats av allt egendomligt på matmarknaden kan det vara skönt att veta att en av de mest populära rätterna i Sydkorea är chimaek-friterad kyckling med öl. Man har inte varit i Sydkorea förrän man suttit mitt bland folkvimlet på en chimaek-restaurang och bara njutit!

Vansinnigt vackert

Här i Sverige är det många som inte vet hur vackert Sydkorea faktiskt är. Det är aldrig långt till nästa naturupplevelse. Alldeles extra vackert blir det när körsbären blommar på våren och när löven får färg under hösten. En oförglömlig upplevelse utlovas, utan horderna av turister som nästan blivit oundvikliga i grannlandet Japan.

Kombinera mera

Sydkorea passar alldeles utmärkt att kombinera med något sina grannländer. Taiwan-Sydkorea är kanske den kombination som är mest het just nu, men naturligtvis är det också vanligt att kombinera ett besök i Japan med Sydkorea. Det går till och med att åka färja mellan länderna om du vill minska ditt flygande. För den lite mer äventyrlige rekommenderas att kombinera en resa på den Transsibiriska järnvägen med Sydkorea. När tåget nått sin slutdestination ligger nämligen Korea bara en färjeresa bort!