Information om reseläget 27 mars

Om reseläget i Sverige

Resor från Sverige ställs in från och med lördagen den 14 mars kl. 20.00. Vi kontaktar alla kunder som berörs av detta i turordning fram till avresedatum. Utrikesdepartementet har beslutat om reseavrådan för resor från Sverige till hela världen från den 14 mars-14 april. Vi har därför ändrat våra resevillkor så att du som resenär har fri om- och avbokning på resor som avgår till den 28 april.

Om reseläget i Kina
På grund av den rådande situationen i Kina gällande coronaviruset som har sitt ursprung i Wuhan i Hubei-provinsen så gäller tills vidare avrådan för icke nödvändiga resor till hela Kina.

Om reseläget i Italien
Utrikesdepartmentet har den 10 mars 2020 beslutat om att införa avrådan för icke nödvändiga resor till hela Italien. Avrådan gäller tills vidare. Läs mer.

För Sydkorea gäller följande
Utrikesdepartmentet har den 6 mars 2020 beslutat om att införa avrådan från icke-nödvändiga resor till staden Daegu och provinsen Gyeongbuk.
Avrådan gäller tills vidare. Läs mer.

Övrig information

Vietnam har från den 13 mars till den 15 april stängt gränsen för inresande från hela världen. Detta gäller även om man har ett giltigt visum.

Sri Lanka har infört inreseförbud mellan 15-29 mars för flera länder, bland annat Sverige.

Indien har meddelat att man tills vidare inte ger ut nya visum och att landet från den 13 mars nekar inträde för personer med utfärdade visum till den 15 april. Flera turistattraktioner har också stängts.

Har du frågor?

Kontakta oss på info@lotustravel.se eller ring på 08–545 188 40. Från och med den 18 mars är våra telefontider ändrade till mån-fre 9-17. Vi kommer vara på kontoret 9-13. Anledningen till de tillfälliga ändringarna är att vi följer Folhälsomyndighetens riktlinjer under den rådande situationen med coronaviruset.

Vill du ha personlig hjälp?

Kontakta oss så ordnar vi allt.